19 Mayıs 2015 Salı

#bloggerannelerhamleyste

Bu seneki anneler günüm yanımda arkadaşlarım ve çocuklarımla bol eğlenceli ve bol oyuncaklı geçti.

Akasya Avm'de yeni açılan Hamleys Mağazasında blogger anneleri olarak davetliydik.

Etkinliğimiz saat 13:00 ve 15:00 arasında gerçekleştirilecekti.

Hamleys Oyuncak Mağazası benim bildiğim bir marka değildi. Ama öğrenmeye başladığımda büyülü dünyasına ortak oldum. Bu mağazada seçeceğiniz oyuncakları deneme fırsatı yakalabiliyor, eğitimli ve güler yüzlü personellerden ürünler hakkında bilgi edeni biliyorsunuz. Mağazada firmanın kendilerine lisanslı ürünlerin yanı sıra, diğer markalara ait oyuncaklarda bulabilirsiniz. Mağazanın mimari ve sergilenişi o kadar güzel hazırlanmış ki, aradığınız veya incelemek istediğiniz her bir ürünü rahatlıkla seçebiliyorsunuz.

Aslında beni etkileyen diğer bir detay Mağaza Müdürü Ahmet Bey'in markasını sevecenlikle anlatmasıydı. 

Biraz bahsedeyim mi?

255 yıllık bir mağaza olan Hamleys, William Hamley ilk olarak oyuncakların demosunu yaparak, oyuncakların sadece kutularda satılmasını istemediğinden kendi hayalini gerçekleştiriyor ve Hamleys'i kuruyor. 

Dünyadaki en büyük oyuncak dükkakanına sahip olan bir firma ve İngiltere'de beş katı ful oyuncaklarla dolu olarak sergileniliyor. Gezilmesi gereken yerler sırasında yerini de almış durumda. Kendilerine ait olan Ayı Teddy'yi en çok satan mağaza ünvanına sahip. 

Ayrıca kraliyet nişanesi alan bir oyuncakçı.

Türkiye'de ilk yatırımlarını Akasya Avm'de kurmuşlar. 
800 m2 Türkiye'nin en büyük ikinci oyuncak mağazası.  Hamleys'i farklı kalan çocukların rahatça oyun oynaya bilmeleri. Özgürlükleri kısıtlanmayan bir mağazada gönüllerince dolaşmaları. 

Mağazanın tarihi benim bayağı ilgimi çekti. Birinci dünya savaşında bir çok dükkan kapanırken, Hamleys çocuklar için her gün belirli saatlerde açık kalmış. Beş kez bombolanmasına rağmen hemde. Kapanmayan tek oyuncakçı olma özelliğine sahip ve ne olursa olsun çocukların mutlu olması için elinden geleni yapan bir firma özelliğine sahip.

Ahmet Bey'le mağazayı tanımak için gezerken İstanbul'da ikinci şubelerini açmak için hazırlıklara başladıklarını söyledi.
Biz mağazayı tanırken ve tarih hakkında detaylı bilgi sahibi olurken, çocuklarımız hiç merak etmedik. Neden edelim ki? Çocuklarımız mağaza içinde gönül rahatlığıyla gezip eğlendiler ve oyuncaklarla oynama imkanı edindiler.

Bende son zamanlarda adını sıkça duyup ve deneme fırsatı yakaladığım kinetik kum satın aldım. 

Güzel bir tekinlikti ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. 

Takip etmek isterseniz...




  




Hamleys'te bulunan bu hediye köşesi mağazaya gelip oyuncak olan müşterilerin lösemi tedavisi gören yaşama tutunmaya çalışan çocuklar için hediye olarak bırakılıyor. Hediyelerin üzerlerine yazılmış notlarda, hediye edenin adı soyadı, yaşı ve telefon numarası bulunuyor. Hediyeyi alıp sevinen bir çocuk teşekkür etmek isterse diye bilgiler eklenmiş.
  



 Vee sonunda çocuklarımız hediyelerini aldı:))) 

Teşekkürler Hamleys


 

2 yorum :

  1. Hepsi çok güzel benim kızımda bütün fotolara girmeyi başarmış sevgiler hala sayfanı geziyorum çok beğendimmmmm

    YanıtlaSil