8 Mart 2016 Salı

Dünya Kadınlar Günü Florart Workshop İle Kutlandı

Merhabalar

Bu pazar Dünya Kadınlar Günü erken kutlamak için çok güzel workshopa katıldım. Benim gibi çiçek aşığı olan birinin olması gereken bir etkinlikte ben olmazsa olmazdım.

Bloggerpaylaşıyor ekibinin organize ettiği her kadın çiçektir slogonu ile yola çıkarak bizi mekanlarında çok güzel karşılayan Florart'a birlikte çiçek düzenleme etkinliği gerçekleştirdik.

İlk önce Florart hakkında biraz bilgi vermek istersem, canlı kesme çiçek tasarımcılığı ilgi ve talebi artırmak, bunun bir meslek edinebilmesine yardımcı olmak ve çiçek severlere yönelik workshop dersleri düzenlemektir.
Florart'ın kurucusu iki girişimci bayan Buse ve Esra Hanımların kurmasıyla hayata geçilmiş olup canlı çiçek tasarımını hobi olarak veya profesyonel olarak yapmanıza imkan sağlayan içi mis gibi çiçek kokan, sıcacık gülümsemeleriyle sizi karşılayan sıcacık bir ortam.

IMG-20160301-WA0101

Şimdi gelelim workshopa.

Buse Hanım ve biz sekiz bayan tanıştıktan sonra. Buse hanım kesme çiçekler hakkında bize biraz ön bilgi verdi. Yapılmış olan hataların sonucunda çiçeklerin kısa sürede nasıl bozulduğundan bahsetti.

Örneğin vazoya koyacağımız çiçeklerin suya değen dal kısımlarında kesinlikle yaprak olmaması gerektiğini, ortalama iki günde bir suyun değiştirilmesi,arada dal kısımların verev olarak kesilerek yeniden dalların suyla temas etmesini açıkladı. Bu uygulama sayesinde kesme çiçeklerimizi daha uzun yaşatacağımızı söyledi. Ayrıca önemli bir dipnotta iletti. Kullanmış olduğumuz vazoların üçte biri kadar su doldurulması gerektiğini vurguladı.

İlk önce Buse Hanım bize işin tekniğini anlatarak, nasıl yapılacağını göstererek, bizleri kendi halimize bırakarak çiçeklerimizi yapmaya bıraktı. 

IMG-20160301-WA0104

O renkli çiçeklerin muhteşem güzelliği ve huzuruna bizi teslim etti ve arada da canlı kesme çiçeklerle ilgili yapılan bir araştırmanın insan üzerinde etkisini de anlatmış oldu.

Amerika'da kadınlar ve erkekler üzerinde yapılmış olan kesme çiçeklerle ilgili bir araştırmanın insan üzerinde yarattığı mutluluk ve rahatlama hissi yaratığını söyleyerek küçük bir tavsiyede bulundu.

Yatak odalarınıza ve çocuklarınınızın çalışma masasına canlı çiçek koyun dedi.  
Ben sürekli vazo çiçeği alıp evimde kullandığım için tavsiyesinin  çok gerekli olduğunu kendisine de söylemiş oldum. Bende yarattığı etkiyi paylaştım.

IMG-20160301-WA0143

Çiçeklerimiz renklenmeye başlamış olduğu zamanlarda, her birimiz kendi ruh halimizle bir şeyler yapmaya çalıştık. 

IMG-20160301-WA0140

Veee  sonunda masanın üstü tam bir gökkuşağı gibi rengarenkti.Hepimizin yüzünde mutlu bir gülümseme mevcuttu. 
Buse Hanım her birimizin çiçeğini yorumlayarak bize nasıl bir çalışma yaptığımızı anlattı. 

Acemiydik ama bence güzel şeyler ortaya çıkarmıştık. 

Bu anı ölümsüzleştirmek adına çiçeklerimiz ve biz bir güzel poz verdik. 

Sizce de çok güzel görünmüyor muyuz?

IMG-20160301-WA0051

Sonunda Buse Hanım'ın elinden sertifikalarımızı da alarak çiçeklerimizi taçlandırmış olduk. 

IMG-20160228-WA0019


Florart yetişkinlerin yanı sıra çocuklara yönelik çalışmalarda yapmaktadır. Çocukların gelişimi için çiçek tasarımının iyi geleceğini düşünmektedir. 

Sizde kesme çiçek tasarımına ilgi duyuyor ve bunu hobi yada profesyonel olarak devam ettirip, kendinize yeni ufuklar aşmayı hedefleyenlerdenseniz Florart'a bir uğramanızı tavsiye ederim.

Ben çiçeklerin büyülü dünyasına bayılan onlarla mest olan birisi olarak çiçekler hayattır diyorum. 

Her kadın çiçektir ve çiçekler solmasın. 

Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun. 

Blogerpaylaşıyorlar ekibinin bir üyesi olarak Dünya Kadınlar Günü'nü biz Florart t'la kutladık. Kendilerine bizleri ağırladıkları için teşekkür ederiz.

Çiçeklerle kalın...
20160228_153256
Buda benim çalışmam:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder