25 Eylül 2018 Salı

Çöpçatan Kitap Yorumu


Her şeyin başı kendine güvenmek. Güven yoksa bir şeyler hep eksik kalıyor. Natalie’de böyle bir güvensizliğin içinde.

Mesleğini yapmamak istemeyen Natalie, başka çözümler için çaba harcarken kendini birden Çöpçatan olarak bulur. 

Hiç müşterisi olmadan çöpçatan nasıl olur? Tatsız bir tesadüf sonucu Cam ile tanışır. Kendini affettirmek adına bir girişimde bulunur ve otuz yaşını aşmış zengin bir iş adamı olan Cam’e  eş aramaya başlar. 

Cam’in evlenmesi lazımdır. Natalie’nin teklifine olumlu bakan yakışıklı adam tek tek çöpçatanın ona bulduğu hatunlarla görüşmeye başlar. Cam’in tek şartı vardır. Her görüşmesinde Natalie’nin orada olması ve onları gözlemlemesidir. 

İlk başlarda bu gözlemler güzel gözükse de, sonralarda Natalie'ye acı vermeye başlar. 
Kendini hiç sevmeyen, sürekli eleştiren, çok yemek yiyen, her fırsatta kendini yeren Natalie için Cameron Black hayatının tam merkezine oturur. Kısacası konu benden bu kadar derken, hissettiklerim uzun olabilir. 

Düğün günü terk edilmesinden dolayı evlilik fikrini hiç benimsemeyen, kalabalıktan ve davetlerden hoşlanmayan Nat’ın Cameron Black sayesinde başkalaşmasına bayıldım.

Biz buna kısaca Aşk diyelim. 

Aşık bir kadına nasıl tanıklık ettiğimiz Çöpçatan romanı, temiz ve saf duyguları çok iyi harmanlamış. Yazar yarattığı karakteri bence çok özümsemiş. Yazarken de çok güldüğüne inanıyorum. Hele Nat’ın kendine “ıslak balina” demesine çok güldüm.

 Nat’ın kendini elştirirken hiç yoksunmaması çok hoşuma gitti. Adamımız Cam’de bu yüzden Nat’ı sevdi ve çocuk gibi biri oldu.  
Aşk sevdiğinle çocukça yaşamak değil de nedir zaten? 

Romantik komedi şeklinde gülmeli, eğlenceli geçen romanımız konu hakimiyeti ve bütünlüğü ile hemen okunup bitti. Yazarla tanıştığım Çöpçatan kitabını çok sevdim. 

Yeni kitapları ile yeniden görüşmek dileğiyle der Çöpçatan’ı yorumlamaktan büyük keyif aldığımı söyleyebilirim❤






2 yorum :

  1. Romantik komedi kitapları da filmleri de çok severim. Kısa zamanda filme çekseler keşke:)))

    YanıtlaSil
  2. Aaa ne güzel bir fikir. Aslında film çekilecek bir konuya sahip:)

    YanıtlaSil