3 Temmuz 2020 Cuma

Yüzü Olmayan Kitap Yorumu



"Emek vermeden hiçbir şey vücut bulmaz, mevcut da olamaz. Aynı sıkıntı çekmeden, olgun bir insan olunamayacağı gibi."


Yüzü Olmayan Adam @mine_selen en merak ettiğim kitapları arasındaydı. 

Kitabın uzunluğu gözümü korkutsa da keyifli okuyarak bitirdim.

Romandan biraz bahsedersem; Duru kendini dış dünyadan soyutlamış, evi ile çalıştığı yayınevi 
arasında gidip gelen, çocuk kitaplarına resim yapan bir ressamdır. En yakın arkadaşı olan Merve ile de bu sayede tanışıp sıkı bir dostluk kurmuştur.

Duru Merve’yi ziyarete giderken içinden yükselen bir sesi dinleyerek o anda gitmekten vazgeçmiş ve ertesi gün yanına gelen Merve’den yaşanan cinayetin tüm ayrıntılarını bildiği halde yeniden Merve’nin ağzından içi acıyarak dinlemiştir.

Duru farklı hisleri ve güçleri diyebileceğim bir takım özellikleri mevcuttur. Kötü bir şey olacağı zaman ona durmasını ve yön gösteren birinin varlığını hisseder. Bu hislerle birlikte, oluşabilecek kötü şeyleri daha olmadan rüyasında görebilme yeteneğine ve astral düzlem denilebilen dünyada görünmeden dolaşabilme özellikleri de vardır.

Duru doğa sütü güçlerini dostu Merve’ye anlatmasıyla romanın macerası akıp gitmeye başlıyor ve romanın seyri bir anda bambaşka hale dönüşmeye başlıyor. Yeni karakterler, sıcak kişilikler ve kötüler de romanın seyrini tamamlıyor. Hele Komiser Tarık Aga… ve onun güzel ekibine bayıldım.  Bazı duygular çok çabuk gelişti ama olsun. Yazarımız öyle uygun görmüş.

Romanı çok anlatamıyorum çünkü ne desem spoi verecek olduğumdan burada bırakmak istiyorum.
Ben Sinem İşler ne yazsa okurum. Romanları sadece bir kurgu gibi gözükse de insan olarak alabileceğimiz alt mesajlarla dolu. Yüzü olmayan Adam’da da oldukça vardı.

Duru’nun insan nefsi ile ilgili Tarık’a anlattıklarını okuduğumda çok etkilendiğimi söylemeliyim. Romanlarında hep iyilik, bağlılık, sevgi, saygı, sadakat var. Naiflik ve alçakgönüllülük esas alınmış durumda. Kurgu ile maneviyatı iyi harmanladığını düşünüyorum. Her bir kitabını severek ve kısa sürede okuyorum. Sinem İşler’in tüm kitapları tavsiyemdir.

Diğer okuduğum Sinem İşler 'in romanlarının yorumu için bakabilirsiniz. 


3 yorum :

  1. pikiş aklımda olsun hoş bişiye benziyo :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevinirim. Harika naif hayat dersi veren romanları var.

    YanıtlaSil
  3. Evet çok hoş. Kıymeti bilinilecek bir yazardır.

    YanıtlaSil