11 Haziran 2016 Cumartesi

Pideköy'de iftar


Ramazanın ikinci günü yaseminkokuluhayat'ın daveti ile orucumuzu açmak için blogger arkadaşlarımızda Pideköy'de buluşup, iftar yaptık. 

Pideköy en lezzetli karadeniz pidelerinin yanı sıra, pizzalar, salatalar ve tatlıları ile öne çıkmayı başaran değişik türde ve seçeneklerde pide çeşidine sahip, yedi şubesi olan bir lezzet durağı. 

Bizim alışageldiğimiz pide çeşitlerinin dışında, kapalı pide çeşitleri ile birlikte, diyet yapanlar için de hazırlanmış tahıllı pideleride mevcut. 

Çocuklarda unutulmadı. Çocuklarınızla gittiğinizde çocuk menülerine de bir göz atabilirsiniz.

Karar vermekte zorlanırım ve ben menü tercih ederim derseniz, ramazan dolayısıyla hazırlanmış olan iki iftar menüsü ile  de sizlerle.






İftarımızı her zaman olduğu gibi mis gibi mercimek çorbası ile açtım. 
En sevdiğim başında gelen mercimek çorbası tam da benim sevebileceğim kıvamda yapılmıştı. Koyu ve un kokusu almadığım bir mercimek çorbası.


Mevsim salatası ve kurutulmuş domatesler ve yeşilliklerden oluşan salatanın görüntüsü ve tadı son derece lezzetliydi.


Ayrıca memleketimin baş numaralı  yiyeceği olan fasulye turşu kavurma benim sevdiğim lezzetler arasındaydı ve çok severek yedim. 


Ben pide seçiminde klasik seçim yaparak kıymalı ve kuşbaşılı seçtim ve daha yarısında doydum. Ama inat ederek pidemi bitirdim:))) Bu tat soğutmaya değmezdi. 




Açık pidelerin dışında kapalı pideler de son derece başarılı açılmış ve pişirilmiş. Kapalı olmamaları pide hamurunda hiç bir kalınlaşma yapmamış. 


Ve geçenin bitişi...

Gecenin sonu hoş sohbet, bol muhabbet ve güzel bir tatlı eşliğinde son buldu.

Ben dondurmalı sufle yerken bazı arkadaşlarım künefeyi tercih ettiler. 

Ve mis gibi demlenmiş çay olmazsa olmazların arasında Pideköy'e veda ederek mekanımızdan ayrıldık.




Aralarda neler konuştuk, ne muhabbetler ettik oda bizde kalsın diyerek. Güzel bir gecenin sonunda yeniden görüşmek üzere ayrıldık.

Toplu bir resim olmazsa olmaz dimi:))) 


Bizi mekanlarında çok iyi ağırlayan Şebnem Hanım ve güler yüzlü ekibine sonsuz teşekkürler. 


4 yorum :