
Yemek yapmak, yeni tarifler denemek, yemek programlarını seyretmek keyif aldıklarımın arasında.
Mutfakta geçirdiğim zamanımı ikiye ayırıyorum. Berke'den önce ve Berke'den sonra. Oğlumla daha çok vakit geçirme istediği beni sevdiğim mutfağımdan ayırıyor çoğu zaman. Rutin yemeklerin dışına çıkamıyorum pek son günlerde.
Her yere yetişmeye çalışıyorum. İşe, eve, çocuklarıma, arkadaşlarıma, gezmelere... Sürekli koşuşturma içeresinde zaman akıp giderken hevesle yaptığınız şeyleri unutuyorsunuz
Son zamanlarda eksikliğini hissettiğim değişik tarifler deneme isteği ile ajandamı karıştırıken genelde yazın yaptığım cheesecakemin tadı geldi aklıma.
Hafif ve lezzetli bu tatlıyı sizinlede paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- Bir bardak toz şeker
- 4 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- Bir paket vanilya
- İki paket yulaflı bisküvi (Ben Eti Burçak kullanıyorum)
- Yarım paket margarin
- Meyveli Sos
Yapılışı: Üç aşamalı bir yapılış şekli var;

İkinci aşamada süt, nişasta, şeker ve unu muhallebi kıvamında pişiriyor, ocağın altını kapattıktan sonra vanilyasını koyarak çırpıcı ile biraz karıştırıyorsunuz. (vanilyayı, sütlü tatlılarda ocağı kapattıktan sonra konulması gerekmekteymiş. Bir püf noktasıymış) Pişirmiş olduğunuz muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküyorsunuz. En az üç saat buzdolabında soğumasını bekledikten sonra meyveli sosunu hazırlayabilirsiniz.


Ben tatlılarımı özellikle sütlü olanları, bir gün önceden yapıp hazırlıyorum ki, iyice özdeşlessinler.
Bu cheesecakemi kime ikram ettiysem, her kes beğenmişti. Umarım sizde beğenirsiniz.
Denediğinizde olumlu veya olumsuz bana yorum atarsanız sevinirim.
Afiyet Olsun:))))))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder